top of page

תוכן לנוער

Happy Couple

מיניות היא חלק טבעי ובלתי נפרד מהחיים של כולנו.

המיניות מתבטאת באופן שבו אנחנו חושבים, מרגישים ומתנהגים. המיניות שלנו מתפתחת לאורך כל החיים שלנו, מהרגע בו אנחנו נולדים ועד שאנחנו מזדקנים והיא מושפעת מהרבה גורמים. ביניהם גורמים רגשיים, אישיותיים, פיזיולוגיים וחברתיים.

בגיל ההתבגרות המיניות הופכת להיות סוגיה מרכזית מאי פעם והעיסוק בנושא מתעצם ומהווה חלק מהתהליך הטבעי לגיבוש הזהות.

המטרה שלנו ב ,Teen Talk התוכנית לבריאות מינית של הוועד למלחמה באיידס, היא להעניק לכם ולכן את המידע שבאמת מעניין אתכם ואתכן.

אנחנו מאמינות ומאמינים שלכל אחד ואחת יש את הזכות לקבל חינוך מיני אמין ועדכני, הולם ומקיף כדי שתוכלו ליהנות מרווחה נפשית, מקשרים חברתיים ומיניים מיטביים ולקיים חיי מין בריאים ובטוחים.

אז מה באמת מעניין?

אספנו לכם/ן ולכם מספר שאלות שעלו שוב ושוב בסדנאות שלנו בבתי הספר השונים ברחבי הארץ.

הכי מומלץ שתקראו קודם את השאלה, תנסו לענות עליה מהמידע שכבר יש לכם ולכן ואחר כך תראו אם צדקתם וצדקתן.

ועוד דבר אחד לפני שנתחיל – בכל פעם שעולה אצלך שאלה שקשורה למיניות, ההמלצה שלנו היא לפנות למקורות מידע אמינים. תזכרו שלא כל האתרים באינטרנט מוסרים מידע מדויק.

מידע עדכני ונכון תוכלו למצוא אצלנו, באתר הוועד למלחמה באיידס ובדף של תכנית TEEN TALK.

שאלות על HIV/איידס ומחלות המועברות במגע מיני

בואו נעשה סדר – הקדמה מהירה:

מדובר במחלות שמועברות במגע מיני. הסיכוי להידבק במחלות המועברות במגע מיני עולה בקיום יחסי מין בלתי מוגנים, ריבוי פרטנרים ופרטנריות מיניים ושימוש בסמים ובאלכוהול.

אמנם במרבית המחלות ניתן להידבק במגע מיני הכולל חדירה, אך חשוב לזכור שמגע מיני אינו חייב לכלול חדירה ולכן גם מין אורלי, אנאלי, סקס יבש ואוננות הדדית נחשבים מגע מיני

שימוש נכון בקונדום
שואל בן 15:

איזה מחלות מין יש ואיך נדבקים בהן?

תשובה:

יש הרבה מאוד מחלות מין שברובן ניתן להידבק ממגע מיני הכולל חדירה של איבר מין בלי קונדום. כמו כן ישנן מחלות מין שמועברות בחיכוך של עור לעור. אם תרצו לדעת עוד על מחלות מין אתם מוזמנים להיכנס לאתר של הוועד למלחמה באיידס או של מרפאת לוינסקי ולקרוא על כל סוגי מחלות המין שיש וכיצד נדבקים בהם. כמו כן, אם יש לכם חשש שנדבקתם במחלת מין כלשהי אתם יכולים לגשת ולעשות בדיקות לגילוי מחלות מין דרך קופת חולים או במרכזי הבדיקות האנונימיות של הוועד למלחמה באיידס או של מרפאת לוינסקי.

שואל בן 16:

לפני שנה יצאתי מהארון, ומאז אני מקיים יחסי מין עם גברים. אני תמיד משתמש באמצעי מניעה, אבל לפני כמה זמן עשיתי מין אוראלי ללא קונדום עם בחור שלא הכרתי כל כך טוב, והוא גמר בזמן שירדתי לו. מן הסתם לא שאלתי אותו אם הוא נשא, אבל מה הסיכוי שנדבקתי במחלה כלשהי רק ממין אוראלי?

תשובה:

עד היום לא היה תיעוד בספרות המקצועית להדבקה בHIV (הנגיף שגורם למחלת האיידס) בעקבות מין אוראלי בלבד ולכן הסיכוי להדבקה בHIV מהמגע שתיארת הוא תיאורטי בלבד. יחד עם זאת, חשוב שתדע שההמלצה שלנו היא לקיים יחסי מין אוראליים עם קונדום (לשם כך נועדו הקונדומים בטעמים) ובמקרה שכן מתרחשת גמירה בפה, עדיף לירוק את נוזל הזרע באופן מיידי (או לחילופין לבלוע, ואז הסביבה החומצית של הוושט משמידה את הנגיף). 

יחד עם זאת, חשוב שתדע שישנן מחלות מין אחרות שעלולות לעבור במין אוראלי, לכן מומלץ להמתין שיעברו שלושה חודשים מהמגע המיני שקיימתם ואז לגשת לעשות בדיקה לגילוי מחלות מין באחד ממרכזי הבדיקות בארץ בצורה אנונימית או שתבקש מרופא/ת המשפחה שלך הפנייה לבדיקה דרך קופת החולים בחינם.

שואלת בת 17:

לפני כמה חודשים התחלתי לצאת עם מישהו. יש לו הרבה יותר ניסיון מיני ממני, והוא היה עם הרבה בנות. לפני כמה זמן שכבנו, והוא רצה שנעשה את זה בלי הקונדום. הסכמתי כי אני לוקחת גלולות, אבל אני עכשיו מפחדת שבגלל שלא נבדקנו לפני יכול להיות שנדבקתי באיידס. אני לא יודעת מה הסימפטומים ואני לא יודעת אם יש סיכוי בכלל להידבק מפעם אחת בלי קונדום?

תשובה:

גלולות למניעת הריון מונעת רק הריון ולא מונעות הדבקה במחלות מין או בHIV (הנגיף שגורם למחלת האיידס). כמו כן, לעיתים, מספיק מגע מיני אחד בלי קונדום, כדי שתתרחש הדבקה.  לכן, מה שעלייך לעשות כעת, הוא להמתין שיעברו שלושה שבועות מהיום בו קיימתם את יחסי המין ולגשת לעשות בדיקה לגילוי HIV. תדעי שברוב המקרים המוחלט, ניתן לזהות הדבקה כבר לאחר שלושה שבועות מרגע החשיפה לנגיף. 

יחד עם זאת, על מנת לשלול הדבקה ב- 100% ולבדוק את שאר מחלות המין, יש לבצע בדיקה שנייה, לאחר שלושה חודשים מקיום יחסי המין.  מומלץ לבוא עם בן הזוג החדש שלך לביצוע הבדיקות, זה משהו שיכול ממש לקרב ולחזק את הקשר שלכם ואת התקשורת שלכם סביב המיניות. 

תדעי שבמידה והתקיימה הדבקה בנגיף הHIV  אז אין סימפטומים או דרך לדעת שנדבקת חוץ מביצוע הבדיקה. זאת לעומת מחלות מין אחרות שלהן כן יכולים להופיע סימפטומים חיצוניים ולכן גלי ערנות לגוף שלך בזמן הקרוב- במידה ומשהו מרגיש לא נעים, שורף, מגרד, מעקצץ או שונה מהרגיל- גשי לרופא/ת הנשים שלך לבדיקה.

שואלת בת 16:

שמעתי שאפשר להידבק באיידס משימוש במחטים. אני רוצה לעשות קעקוע, אבל עכשיו אני מפחדת שאני עלולה לחלות במשהו. זה הגיוני? אפשר להידבק ממחט של קעקוע?

תשובה:

אין סיכוי להידבק בנגיף הHIV ( הנגיף שגורם למחלת האיידס) דרך מחט של קעקוע. הסיבה לכך היא שבסוג המחט שמשתמשים בה לקעקועים, כמות הדם שיכולה ל"הסתתר" בתוך המחט היא קטנה מאוד. כמו כן, כאשר נגיף המצוי בכמויות דם מאוד קטנות, בא במגע עם האוויר הוא מתחמצן יחסית מהר והופך ללא פעיל. לכן הסיכון להדבקה בHIV ממחט של קעקוע הוא אפסי. בנוסף, תדעי שמבנה מחט הקעקוע הוא כזה, שהדם לא יכול לעבור מהמחט אל בקבוק הצבע. לכן, אין חשש שהנגיף יישאר בתוך הבקבוק ויעבור דרך המחט למישהו אחר.

בכל מקרה, חשוב שתדעי שמקעקעים מורשים, מחוייבים לפתוח מחט חדשה בפני הלקוח. היות וישנם נגיפים וחיידקים אחרים בעלי סבילות גבוהה יותר לתנאי הסביבה (הפטיטיס B ו-C) מומלץ לעשות קעקועים במקומות מוכרים בהם התנאים וכלי העבודה חד פעמיים או עוברים תהליך סטריליזציה

שואל בן 16:

בת הזוג שלי רוצה שנלך להיבדק לפני שנתחיל לקיים יחסי מין (היא בתולה ואני לא). אני מבין שזה חשוב לה, אבל לפני שפגשתי אותה קיימתי יחסי מין רק פעם אחת, ושנינו היינו בתולים לפני. האם יש בכלל סיכוי שאני נשא של מחלת מין כלשהי, או שזה מיותר שנלך להיבדק?

תשובה:

הבקשה של חברה שלך היא בקשה נהדרת וזה נפלא שאתם משוחחים על הנושא. המתכון לזוגיות מוצלחת ולחיי מין מהנים זאת תקשורת פתוחה וכנה, גם סביב נושאים שעלולים להיות "מביכים" ולכן כל הכבוד לשניכם. 

בנוגע לשאלתך, זה אף פעם לא מיותר ללכת להיבדק. לא ציינת האם בפעם האחת שבה קיימת יחסי מין זה היה עם קונדום או בלי וחשוב לי שתדע שקונדום הוא אמצעי מניעה מצוין שמונע הדבקה ברוב מחלות המין וגם מונע הריון לא רצוי. יחד עם זאת, ישנן מחלות מין שכן יכולות לעבור למרות השימוש בקונדום או לעבור במגעים מיניים ללא חדירה ולכן אני ממליצה לכם כן לגשת ביחד ולהיבדק לכלל מחלות המין. לאחר קבלת התשובות, במידה והן יהיו שליליות, תוכלו לקיים יחסי מין בראש שקט, עם הרבה ביטחון וכך גם תוכלו להתרכז רק בהנאה ובכיף של שניכם.

שואל בן 16:

אני מעוניין להתחיל לקיים יחסי מין עם גברים, אבל אני מאוד מפחד להידבק באיידס כי שמעתי שגברים הומואים נדבקים יותר מסטרייטים. האם זה נכון? איך אפשר להימנע מזה ב100%?

תשובה:

הידבקות בנגיף הHIV (הנגיף שגורם למחלת האיידס) לא תלויה בהעדפה המינית שלך והיא תלויה רק בשאלה האם בזמן קיום יחסי המין עם חדירה (אנאליים או וגינאליים) משתמשים בקונדום או לא. תדע שקונדום הוא אמצעי המניעה היעיל ביותר למניעת הדבקה בHIV וברוב מחלות מין האחרות. מומלץ לך להיכנס לאתר של הוועד למלחמה באיידס וללמוד כיצד להלביש קונדום נכון וכך תוכל לקיים יחסי מין בצורה מוגנת, בטוחה ורגועה.

שואלת בת 16:

יש לי בן זוג כבר יותר משנה, והוא ואני התחלנו לקיים יחסי מין בחודשים האחרונים. לאחרונה התחלנו לעשות את זה ללא קונדום, והוא תמיד גומר בחוץ כי אני מפחדת להיכנס להיריון למרות שאני לוקחת גלולות, אך האם עדיין יש לי סיכוי להידבק במחלת מין כלשהי אפילו כשהוא ממש נזהר?

תשובה:

ראשית, זה נפלא שאת לוקחת גלולות ושאת ובן הזוג שלך עושים הרבה מאמצים כדי למנוע הריון לא מתוכנן. יחד עם זאת, גלולות למניעת הריון לא מונעות הדבקה במחלות מין ובנגיף ה HIV ( הנגיף שגורם למחלת האיידס). לכן, במידה ולמישהו מכם יש מחלת מין אז השני/ה עלול/ה להידבק. מה שעליכם לעשות, זה לגשת יחד לעשות בדיקה לגילוי מחלות מין וHIV. את הבדיקה תוכלו לעשות יחד דרך קופת החולים בחינם או לגשת לאחד ממרכזי הבדיקות האנונימיים בארץ. לאחר שתדעו ששניכם שליליים למחלות מין תוכלו להמשיך לקיים יחסי מין בלי חשש. עד אז, מומלץ שתחזירו את השימוש בקונדום בנוסף לנטילת הגלולות.

שואלת בת 14:

למה אני מקבלת חיסון נגד פפילומה אם אני לא מתכוונת לקיים יחסי מין בקרוב?

תשובה:

נגיף הפפילומה עובר בקלות במגע בין עור לעור, בעיקר בעת קיום יחסי מין. למעשה, זה הווירוס הנפוץ ביותר העובר במגע מיני. בניגוד לזיהומים אחרים, ברוב המקרים אין סימפטומים להדבקה בווירוס הפפילומה, כך שלרוב, אנשים שנדבקו בו לא יודעים על כך ועלולים להעביר את הווירוס הלאה, לאחרים, ללא ידיעתם. בדרך כלל, ניתן לדעת שנדבקים רק כאשר מפתחים מחלה הקשורה בווירוס. החיסון נגד וירוס הפפילומה מגן מפני זנים שונים של הווירוס הגורמים למרבית התחלואה. החיסון מפחית את הסיכון לחלות במחלות הנגרמות מהווירוס. החיסון עובד בצורה הטובה ביותר אם הוא ניתן לפני החשיפה הראשונה לווירוס, כלומר - לפני תחילת הפעילות המינית. הסיכוי להידבק קיים כבר בפעם הראשונה שבה מקיימים יחסי מין, לכן כדאי להתחסן עוד טרם תחילת הפעילות המינית. מחקרים מראים כי תגובת המערכת החיסונית טובה יותר בקרב אנשים צעירים, בהשוואה לאנשים מבוגרים. חיסון בגיל צעיר יבטיח הגנה חיסונית מיטבית.

עוד מידע על וירוס הפפילומה ניתן למצוא באתר: https://stopapilloma.co.il/

שואל בן 16:

האם מאוננות אפשר לקבל איידס?

תשובה:

לא. ניתן להידבק בנגיף הHIV (שגורם למחלת האיידס) ממגע מיני הכולל חדירה של איבר מין בלי קונדום. כלומר ממין וגינאלי או ממין אנאלי

שאלות על משיכה והעדפה מינית

בואו נעשה סדר – הקדמה מהירה:

יש כמה מונחים שעשויים לבלבל, אז הנה הסבר קצר

מין ביולוגי: כיצד נולדנו מבחינה ביולוגית- עם איברי רבייה זכריים (פין ואשכים) או נקביים (רחם ושחלות). במקרים מסוימים נולדים עם גם וגם. מצב זה נקרא "אינטרסקס".

חשוב לזכור שאין לנו שליטה על המין הביולוגי ולא ניתן לבחור האם להיוולד זכר או נקבה

זהות מגדרית: הציפיות החברתיות להתנהגות מסוימת הנקבעות על פי המין הביולוגי, כלומר מהי ההתנהגות המצופה מבנים (למשל, להיות חזקים, לא לבכות, להתעניין במכוניות...) ומהי ההתנהגות המצופה מבנות (למשל, להיות צנועות ועדינות, לאהוב  בגדים בצבע ורוד, לשחק בבובות...)

בחברה שלנו נהוג להניח שהזהות המגדרית היא או גבר או אישה, אבל במציאות לכולנו יש תכונות גם גבריות וגם נשיות. כמו כן, יש הרבה א.נשים באוכלוסייה שקיימת התאמה וחפיפה בין המין הביולוגי שלהם לזהות המגדרית הנפוצה בחברה שלנו, אך לגבי א.נשים מסוימים המין והמגדר לא חופפים ויש חוסר התאמה ביניהם, אלו א.נשים טרנסג'נדרים.

נטייה מינית: כלפי איזה מין אני נמשך.

התנהגות מינית: ההתנהגות שלנו ביום יום מושפעת מהמיניות שלנו. כלומר, היא מושפעת מכל שלושת ההיבטים שכתובים למעלה. מה שמוגדר כהתנהגות מינית זה בעצם יכול להיות כל דבר- מהדרך שבה אנחנו הולכים, מדברים, צוחקים ומחייכים. התנהגות מינית זה גם אינטימיות, אוננות, יחסי מין, זוגיות וכדומה.

שואלת בת 14:

אם אני חושבת שמישהי נראית ממש טוב ומושך, זה אומר שאני לסבית?

תשובה:

לכולנו יכולה להיות משיכה מינית לבני אותו המין שלנו וזה דבר טבעי ונורמאלי. מה שכן צריכה להיות זאת המוטיבציה לפעול באופן רומנטי ומיני כלפי המין אליו יש לנו את ההעדפה המינית.

אם את חושבת שמישהי נראית טוב, זה לא אומר שאת לסבית וזה לא אומר שתרצי איתה קשר מיני, זה רק אומר שאת בעלת יצר מיני, כמו שיש לכולנו.

שואלת בת 16:

יש לי ידיד שאנחנו ביחד מאז בית ספר יסודי. בזמן האחרון אני מרגישה שהוא אולי קצת נמשך אליי. איך אני יכולה לדעת?

תשובה:

אם את מעוניינת לדעת אם מישהו נמשך אלייך, הדרך הכי טובה זה לשאול אותו. רק הוא יכול לתת לך את התשובה שאת רוצה. ונכון, לבוא למישהו ולשאול אותו אם הוא נמשך אלייך, יכול להיות רגע קצת מביך, אבל אם נשאל את השאלה בעדינות, ברגישות, עם חיוך ואפילו קריצה זה יכול לעשות את הרגע לפחות מלחיץ.

שואל בן 15:

מה רוב הבנים מעדיפים? ציצי או תחת?

תשובה:

כל בן מעדיף משהו אחר, בדיוק כפי שכל בת מוצאת חלק אחר בגוף של מישהי.ו אחר כמושך. חשוב להדגיש שיש הרבה בנים שלא נמשכים ומעדיפים ציצי או תחת וחשובים להם חלקים אחרים בגוף או באישיות של הפרטנר.ית שלהם.

שואלת בת 15:

בזמן האחרון אני חושבת הרבה על הנטייה המינית שלי. לפעמים אני חושבת שאני סטרייטית ולפעמים לסבית. אני מרגישה מבולבלת ואפילו קצת מוזרה. למה זה קורה לי?

תשובה:

תדעי שלהרהר בסוגיית הנטייה המינית שלנו זה משהו שהוא מאוד נפוץ ונורמאלי, אבל בדרך כלל החברה סביבנו תעביר לנו מסר מסוים, שיגרום לכך שננסה להימנע מלדבר על הנושא או לשתף בזה אחרים. כך הנושא הזה נשאר טאבו וגורם לכך שאנחנו נצטרך להתמודד לבד עם נושא מאוד מורכב. וחשוב.

תדעי שלמרות שאצלנו בחברה הכול זה "שחור או לבן", כלומר או שאת נמשכת לבנים או לבנות וזהו, המציאות היא יותר מורכבת מזה והיא גם הרבה יותר גמישה מזה. לפי מחקרים שבוצעו נטייה מינית היא מעין ציר שבצד אחד יש משיכה לאותו מין (הומו) ומהצד השני יש משיכה למין השני (הטרו) ורובנו לא נמשכים בצורה מוחלטת למין השני או לאותו מין, אלא כולנו ממוקמים איפשהו על גבי הציר והמיקום יכול להשתנות במהלך חיינו וזה תקין ונורמאלי.

אל תפחדי ללכת עם האמת שלך, לחקור את המיניות שלך ותרגישי חופשייה להיות מי שאת באמת.

שואל בן 15:

מה מושך גברים בנשים? מה מושך נשים בגברים

תשובה:

לכל אחד יש משהו אחר שמושך אותו. אם נרצה לדעת מה מושך מישהו למישהי נצטרך לשאול אותו. התשובה זהה גם לגבי משיכה של נשים לגברים, גברים לגברים ונשים לנשים!

לכל אחד מאיתנו יש דרך שונה וייחודית משלו להביע אהבה, חיבה ומשיכה. יש כל מיני התנהגויות שיכולות להעיד על משיכה, אבל זה משהו שמשתנה מאחד לאחד ואין סימנים קבועים או התנהגויות שבטוח מסמלות על זה.

שואלת בת 16:

אני לא כל כך אוהבת להתאפר וכאלה ואני אוהבת ללבוש בגדים לא צמודים. מישהי מהכיתה אמרה לי שזה כנראה בגלל שאני לסבית, כי אחרת הייתי הרבה יותר נשית.

תשובה:

הרבה פעמים אנחנו שומעים שאפשר לדעת על מישהי שהיא לסבית או מישהו שהוא הומו, לפי הדרך שבה הם מתלבשים, הולכים או מדברים. אבל זה לא נכון, ההתנהגות שלנו לא משקפת בהכרח את הנטייה המינית שלנו- נטייה מינית היא לא תכונת אופי, היא לא טעם אופנתי כזה או אחר, היא לא צורת דיבור והיא לא מידת רגישות- נטייה מינית זאת המשיכה המינית שלנו והמוטיבציה לפעול באופן רומנטי ומיני כלפי המין אליו אנחנו נמשכים.

שואל בן 17:

כשהייתי בן 15 היתה לי חברה ראשונה. היינו ביחד חצי שנה. קצת אחרי שנפרדנו, התנשקתי עם מישהו, כאילו עם בן...עכשיו יש לי חברה כבר שלושה חודשים ואני מאוד אוהב אותה. אני לא מצליח להבין למה בעצם התנשקתי עם גבר כשברור לי שאני נמשך לנשים???

תשובה:

התנסויות חד מיניות אצל מי שתופסים ומגדירים את עצמם כהטרוסקסואלים (סטרייטים), הן עניין יותר נפוץ ממה שאנחנו נוטים לחשוב. בגלל שרובנו לא נמשכים באופן מוחלט למין השני, יכול להיות זמן בחיינו שנהייה סקרנים ונרצה לבדוק איך זה להיות עם בני המין שלנו. זה לא בהכרח אומר שאנחנו הומו/לסבית וגם לא שאנחנו ביסקסואלים- זה רק אומר שנתנו לעצמנו את החופש לבדוק, לנסות ולחקור מה מתאים לנו ומה לא.

שאלות על יחסי מין ומגע מיני

בואו נעשה סדר – הקדמה מהירה:

חשוב שכל אחד ואחת יקיימו יחסי מין רק כשהם מרגישים מוכנים לכך, עם מישהו שיש לנו איתו תקשורת, ביטחון ואמון, הסכמה חופשית והדדיות. 

מגע מיני אינו חייב לכלול חדירה ולכן גם מין אורלי, אנאלי, סקס יבש ואוננות הדדית נחשבים מגע מיני.

שואל בן 17:

מאיזה גיל אפשר לשכב עם מישהי מבלי שזה ייחשב לאונס?

תשובה:

לפי החוק בישראל מתחת לגיל 14 אסור לקיים יחסי מין גם אם הם בוצעו בהסכמה. בין גיל 14-16 ניתן לקיים יחסי מין בתנאי שפער הגילאים בין בני הזוג הוא לא יותר מ3 שנים.  מעל גיל 16 ניתן לקיים יחסי מין בהסכמה חופשית והם לא ייחשבו לאונס. חשוב להדגיש שאונס זה קיום יחסי מין עם חדירה בלי הסכמה חופשית. במידה ואין הסכמה חופשית אז גם אם הגיל הוא מעל 14 המגע ייחשב לאונס.

שואלת בת 16:

איך אני יודעת אם חבר שלי או ידיד שלי רוצה לשכב איתי או לעשות דברים מיניים?

תשובה:

הדרך היחידה שלנו לדעת אם מישהו רוצה לקיים איתנו יחסי מין או לעשות איתנו דברים מיניים זה אם נשאל אותו או אם הוא יגיד לנו. חשוב לזכור שכולנו חושבים, מרגישים ומתנהגים אחרת ולכן אין סימנים קבועים ומוסכמים שהם לא מילוליים שאפשר לפעול לפיהם. לשאול מישהו בצורה ישירה אם הוא רוצה לשכב איתנו יכול להיות מביך אבל מצד שני אם לא נשאל- לא נדע ואם אנחנו לא מרגישים בנוח לשאול שאלה כזאת אז איך נרגיש בנוח לקיים איתם מגעים מיניים?

שואל בן 15:

הפעם הראשונה תמיד כואבת?

תשובה:

רוב הבנים לא מדווחים על כאבים בפעם הראשונה. ישנן גם בנות שהפעם הראשונה יכולה להיות נעימה, מענגת וכיפית עבורן. לעומתן, עבור חלק מהבנות, הפעם הראשונה עלולה להיות לא נוחה, לא נעימה ואפילו כואבת. מדוע זה קורה? כאבים יכולים להיגרם ממגוון סיבות- אין מספיק נוזלים בנרתיק, צריך לנסות תנוחה אחרת, הפרטנר נכנס מהר מידי, מפעיל יותר מידי כוח. זה גם יכול להגיד שהבת לחוצה או שילוב של כמה דברים ביחד.

יחסי מין לא אמורים להיות כואבים ואף אחת או אחד לא צריכים לסבול. ולכן אם למישהו כואב – פשוט מפסיקים. לאחר שמפסיקים צריך לדבר עם בן או בת הזוג ולנסות לראות ממה נובעים הכאבים. ניתן לנסות ולהשתמש בחומר סיכה, לשנות תנוחה, לנסות בקצב שונה ואם גם זה לא עובד אז אפשר לעצור הכול ולנסות שוב בפעם אחרת, כששניכם תרצו שוב.

שואל בן 15:

מתי זה בסדר לקיים יחסי מין?

תשובה:

זה בסדר לקיים יחסי מין. יחסי מין זאת פעולה שאמורה להיות מהנה ומענגת. הדרך לדעת מתי זה בסדר לקיים יחסי מין זאת שאלה שכל אחד יכול לענות רק עבור עצמו. מה שכן יש כמה שאלות מנחות שאנחנו יכולים לשאול את עצמנו שיעזרו לנו להחליט האם אנחנו מוכנים או לא מוכנים לקיים יחסי מין - האם שניכם בגיל החוקי לקיים יחסי מין? האם שניכם מרגישים בנוח יחד? האם שניכם מרגישים שאתם יכולים לשוחח על הנושא בכנות ובפתיחות? האם שניכם באמת רוצים את זה? האם שניכם באמת רוצים זאת בשביל עצמכם ולא בשביל לעמוד בציפיות של אחרים? האם שניכם מרגישים שיש לכם את החופש להגיד "לא"  ולמרות זאת אתם עדיין רוצים? האם אף אחד לא מכריח או לוחץ עליכם לקיים יחסי מין? האם שניכם יכולים ליהנות ביחד גם בלי לקיים יחסי מין? האם שניכם חושבים שלא תתחרטו על זה אחר כך? האם שניכם שוחחתם, החלטתם והצטיידתם באמצעי מניעה? אם עניתם כן ועדיין משהו מרגיש לכם מהוסס או לא מדויק אז אתם יכולים להמשיך ולחשוב אם אתם רוצים לקיים יחסי מין או לא. ההחלטה בסופו של דבר היא רק שלכם.

בת 17 שואלת:

יש לי ידיד ממש ממש טוב. אנחנו מספרים אחד לשנייה הכל. התחלנו לדבר על זה שאולי במקום לפחד מהפעם הראשונה, פשוט נשכב אחד עם השני. אני חושבת שכדאי שהפעם הראשונה תהיה עם מישהו שאוהבים, ואני אוהבת אותו, אבל כמו חבר טוב, לא כמו בן זוג...

תשובה:

כל פעם שמקיימים יחסי מין ובמיוחד בפעם הראשונה שמקיימים יחסי מין צריכה שזה יקרה עם מישהו שנוח לנו איתו. בדרך כלל נוח לנו עם מישהו שאנחנו אוהבים. יחד עם זאת, אנחנו יכולים להרגיש בנוח גם עם מישהו שאנחנו לא אוהבים ולרצות לקיים עמו יחסי מין בפעם הראשונה וזה בסדר גמור. מה שחשוב הוא ששני הצדדים יודעים את הציפיות אחד של השני. שלא יקרה מצב שמישהו מכם חושב שלקיים יחסי מין זה סימן למחויבות ביניכם והצד השני מסתכל על זה כעניין חד פעמי ואז מישהו עלול להיפגע.

בת 17 שואלת:

איך אני יכולה לדעת אם נקרע לי קרום הבתולים?

תשובה:

קרום הבתולין זאת רקמה גמישה שנמצאת בפתח הנרתיק, ס"מ או שניים מפתחו, והוא בצורת טבעת. זה אומר שיש בו פתח קטן מלכתחילה. הקרום מכסה חלק מפתח הנרתיק ולא את כל הפתח (אם הוא היה מכסה את כל הפתח אז הווסת לא הייתה יכולה לצאת). אצל כל בת קרום הבתולין קצת שונה- יש בנות שקרום הבתולין שלהן דק, יש כאלו שהוא יותר עבה ויש גם בנות שלא נולדות איתו.

כאשר הפין נכנס לתוך הפות אז הוא לא קורע את קרום הבתולין. הוא אולי מגדיל קצת את החור שיש בתוכו. או יוצר בו חתכים קטנים וגם זה לא תמיד קורה כי מדובר ברקמה מאוד גמישה. קחו בחשבון שלחלק מהבנות מה שתיארתי יכול להוריד דם אבל אצל חלק לא, וזה תלוי בקרום של כל אחת. כמו כן תדעו שהקרום לא נעלם אחרי שמקיימים יחסי מין והוא נשאר כחלק מהנרתיק.

קרום הבתולים יכול להתרחב מפעולות יום- יומיות כמו רכיבה על סוסים, התעמלות קרקע, שפגאטים וכדומה.

בת 16 שואלת:

חבר שלי ואני רוצים להתחיל לעשות סקס. הוא אמר לי לי שאי אפשר להיכנס להיריון בפעם הראשונה. זה נכון?

תשובה:

ניתן להיכנס להריון בכל פעם שאתם מקיימים יחסי מין. אלא אם כן אתם מקיימים יחסי מין עם אמצעי מניעה ואז אתם מורידים את הסיכוי להיכנס להריון לכמעט 0. תדעו שהדרך היחידה להיות בטוחים ב100% מפני הריון היא לא לקיים יחסי מין. אז קחו בחשבון שאם בחרתם לקיים יחסי מין, אתם צריכים גם לקחת אחריות על ההחלטות שלכם ולהבין את ההשלכות של המעשים האלו- לטוב ולפחות טוב.

בת 15 שואלת:

מה זה אומר לאבד את הבתולים?

תשובה:

הרבה בנים ובנות חושבים שאחרי הפעם הראשונה הם כבר לא יהיו בתולים, שהם מאבדים את הבתולין שלהם. בנות נוטים לחשוב שקרום הבתולין נקרע וזה הסימן לכך שהיא כבר לא בתולה. אבל, מבחינה רפואית או ביולוגית, אין כזה דבר בתולים. ההגדרה לבתולין היא הגדרה חברתית בלבד. ההגדרה אומרת שאם קיימתם יחסי מין עם כניסה של פין לפות אז אתם כבר לא בתולים. אבל אם בתולים זאת רק הגדרה שהחברה קבעה, אז זה אומר שבתולים זה רעיון אמורפי- משהו שלא קיים. אז בעצם, איך אפשר לאבד משהו שמעולם לא היה לנו? איך אפשר לאבד רעיון שהחברה המציאה?

יש לך שאלות נוספות?

תודה, ההודעה נשלחה

Fashion Models
bottom of page